Discover
with
jeffytravel

شبکه های اجتماعی و گردشگری

به بهانه 9 تیرماه 1402 روز جهانی شبکه های اجتماعی

گذشته نه چندان دوری نیست که برای سفر کردن، باید با آژانس‌های مختلف تماس بگیریم، بودجه‌ای را در نظر بگیریم و از میان کاتالوگ‌های چاپ شده، مقصد مناسب را انتخاب کنیم. اما اکنون با پیشرفت اپلیکیشن‌های شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک و اینستاگرام، سبک سفرها دگرگون شده است. در حقیقت، شبکه های اجتماعی بیشترین تأثیر خود را در تغییر روش تحقیق گردشگران درباره سفر خود داشته‌اند.

امروزه، شبکه های اجتماعی منابع اطلاعاتی ساده و قابل دسترس هستند. نصف جمعیت جهان خبرها و دانستنی‌های خود را از شبکه های اجتماعی می‌گیرند. این نشان‌دهنده نفوذ پلتفرم‌های مختلف اجتماعی در زندگی روزمره مردم است.

شبکه های اجتماعی نحوه تصمیم‌گیری گردشگران برای سفر را نیز دستخوش تغییر کرده‌اند. به‌طور مثال، بالغ بر ۵۷ درصد از مردم براساس عکس یا فیلم شبکه های اجتماعی برای خوردن غذا در یک رستوران خاص تصمیم می‌گیرند. یا بالغ بر نصف مسافران (۵۳ درصد) هتل‌های بدون نظرات شبکه های اجتماعی را رزرو نمی‌کنند. این علاقه گردشگران به شبکه های اجتماعی و تأثیر آن‌ها در تصمیم‌گیری آن‌ها، باعث شده است که کسب‌و‌کارهای گردشگری نظام استراتژی خود را تغییر داده و به شبکه های اجتماعی رو آورند. زیرا حتی گردشگران به آژانس های گردشگری نظیر خود، بستگی به نظرات داده شده در شبکه های اجتماعی، اطمینان پیدا می‌کنند.

برای مثال، خدمات مشتری چالش جدید صنعت گردشگری است که با پیدایش شبکه های اجتماعی تحول پیدا کرده است. حال برندها و کسب‌و‌کارهای گردشگری مستقلاً و از طریق شبکه های اجتماعی با مشتریان خود در ارتباط هستند. وقتی مردم از خدمات گردشگری راضی نباشند، می‌توانند با شرکت‌ها صحبت کنند تا پاسخ مناسبی بگیرند. بنابراین، رفع مشکلات مشتریان به بهترین شکل ممکن، شهرت یک شرکت را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، شبکه های اجتماعی ارتباط دو‌سویه بین آژانس‌ها و مشتریان و همچنین مشتریان با یکدیگر را تقویت کرده‌اند. به همین دلیل است که حضور در پلتفرم‌های اجتماعی برای آژانس‌ها و کسب‌و‌کارهای گردشگری ضروری است.

همچنین بسیاری از کسب‌و‌کارهای گردشگری با ظهور شبکه های اجتماعی، روش خود را در اجرای استراتژی‌های بازاریابی گردشگری تغییر داده‌اند. در حقیقت، تلفیق شبکه های اجتماعی و بازاریابی گردشگری، نتایج مثبتی برای کسب‌و‌کارهای گردشگری به همراه دارد.

نقش شبکه های اجتماعی در ۵ مرحله یک سفر

هنگامی که مسافران برای بار اول قصد سفر به مقصدی را دارند، با چالش‌های زیادی مواجه می‌شوند. شبکه های اجتماعی می‌توانند در حل بسیاری از این چالش‌ها کمک کنند. به‌طور مثال، کاربران ممکن است تحت تاثیر یک عکس زیبا، به مقصدی علاقه‌مند شوند. بنابراین، نمایش تصاویر جذاب و واقعی به‌همراه ارائه اطلاعات مفید توسط مقاصد و کسب‌و‌کارهای گردشگری، می‌تواند جلب نظر مخاطبان را فراهم کند.

اما هر سفر شامل ۵ فاز است و شبکه های اجتماعی می‌توانند در هر یک از این فازها نقش داشته باشند. چطور؟”

🔹مرحله اول رویا پردازی  :

هنگامی که کاربران شبکه های اجتماعی به دنبال یک مقصد گرمسیری هستند، آنچه که می‌خواهند ببینند، تصاویر یا ویدیوهایی است که بتوانند خود را در آن جا تجسم کنند. کسب‌و‌کارها و مقاصد گردشگری می‌توانند با استفاده از تصاویر و ویدیوهای جذاب، احساسات گردشگران را به خود جلب کنند. برای مثال، حدود ۸۶ درصد از افراد، پس از دیدن تصاویر، مایل به سفر به یک مقصد خاص شده‌اند.

پس از اینکه گردشگران را با تصاویر و ویدیوهای خود تحت تاثیر قرار دادید، باید آن‌ها را به سفر وا دارید. برای این کار، کسب‌‌وکارهای گردشگری باید نقطه قوت و تفاوت خود را با سایر مقاصد در شبکه‌های اجتماعی نشان دهند.

🔹مرحله دوم برنامه ریزی سفر :

شبکه‌ های اجتماعی می‌توانند منبعی برای الهام‌بخشی و راهنمایی مسافران باشند. مسافرانی که قصد سفر به یک مقصد را دارند، با جستجوی هشتگ‌های مربوط به مکان و فعالیت در شبکه های اجتماعی می‌توانند بهتر برنامه‌ریزی کنند.

سازمان های مدیریت مقصد یا کسب‌و‌کارهای گردشگری، می‌توانند از شبکه های اجتماعی برای نشان دادن برخی از جاذبه‌ها و تجربه‌های منحصر به فرد سفر استفاده کنند. از معرفی تورهای تجربی با جنبه‌های نامعمول تا پیشنهاد اقامتگاه‌هایی با طراحی خلاقانه و منظره‌ای زیبا، می‌توان توجه افرادی را که در شبکه‌های اجتماعی دنبال چیز جدید هستند، به خود جلب کرد. در واقع کسب‌و‌کارهای گردشگری با ایجاد محتوا در شبکه های اجتماعی، می‌توانند به مسافران در برنامه‌ریزی سفر راهنمایی کنند.

🔹مرحله سوم رزرو سفر :

بعد از تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی سفر، حالا وقت آن است که رزرو کنید. در این مرحله کسب‌و‌کارهای گردشگری باید مسافران را در فرآیند رزرو همراهی و به سادگی انجام دهند و در صورت نیاز به سوالات آن‌ها جواب دهند. البته آن‌ها باید مطمئن شوند که اطلاعات مهم به صورت شفاف به مسافران ارائه شده است. کسب‌و‌کارهای گردشگری باید قیمت‌ها را در دید مخاطبان قرار داده و به آن‌ها بگویند که آیا می‌توانند بلافاصله در شبکه های اجتماعی رزرو کنند یا باید به سایت رزرو هدایت شوند.

🔹مرحله چهارم حین سفر :

زمان سفر و تجربه آن، یکی از مهم‌ترین قسمت‌های سفر است؛ چون مسافران در آخر تجربه خود را در شبکه های اجتماعی می‌گویند. هدف کسب‌و‌کارهای گردشگری هم در این مرحله باید ساخت تجربه‌ای خوشایند از اول تا آخر باشد.

برای این کار خود را جای مسافران بگذارید. فکر کنید که می‌خواهید توری را رزرو کنید و اطلاعاتی درباره مقصد و نوع فعالیت‌های آن ندارید؛ چه نوع سوالاتی ممکن است به ذهن شما بیاید؟

آیا این تور برای بچه‌ها مناسب است؟ آیا می‌توانم سگ یا گربه خود را ببرم؟ مدت‌زمان تور چقدر است؟ چه امکانات و خدماتی دارد؟ چه چیزهایی باید با خود داشته باشم؟ به این سوالات جواب دهید و بعد پست‌های خود را با توجه به تجربه و نیاز مشتریان طراحی کنید.

🔹مرحله پنجم اشتراک گذاری سفر :

مرحله اشتراک‌گذاری قبل، حین و بعد از سفر رخ می‌دهد. تحقیقات AirBnB نشان می‌دهد که بیش از نصف مسافران (۶۰ درصد) در سفرهای خود، عکس‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذارند. این میزان برای افراد ۲۵ تا ۴۰ ساله، به ۹۷ درصد می‌رسد. اشتراک‌گذاری تجربیات در شبکه های اجتماعی، ممکن است یک ویدیوی کوتاه از فعالیت جالبی مانند زیپ‌لاین باشد یا عکسی از جانوری نادیده. در هر حال یکی از نقش‌های مهم شبکه های اجتماعی در گردشگری، در نمایش تجربه به وجود می‌آید. در واقع اشتراک‌گذاری نظرات مثبت مسافران، می‌تواند مشتریان دیگر را در آینده وادار کند که همان تجربه‌ها را تجربه کنند و اعتماد مسافران آینده را بالا ببرد.

شبکه های اجتماعی، واقعیت ناگزیر جهان گردشگری

خوب یا بد، دیگر برای صنعت گردشگری، عصر بروشور و تابلو به پایان رسیده است. این روزها شبکه های اجتماعی راه‌های ساخت یک برند مطمئن گردشگری را تغییر داده‌اند و کلید موفقیت کسب‌و‌کارهای گردشگری، تولید محتوا در شبکه های اجتماعی، دریافت نظرات کاربران و ایجاد رضایت مشتریان در شبکه های اجتماعی است. پس وقت آن رسیده که کسب‌وکارها بیش از پیش از این فرصت برای رشد فعالیت‌های خود استفاده کنند.

Share the Post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *